Simulacija lova - 3D streličarstvo

 

simulacija lova 3D streličarstvo

 

U ovom takmičarskom programu, timovi su u direktnoj konkurenciji dok pobednik može biti samo jedan tim. Svi programi se sastoje od probnog i takmičarskog dela, dok timovi samostalno odlučuju o takmičarskoj reprezentaciji, sa ispunjavanjem uslova da svaki član tima učestvuje u jednoj od takmičarskih kategorija. Timovi samostalno i na osnovu pokazanog nivoa sposobnosti, donose odluke o tome koji se član takmiči u kojoj kategoriji ili disciplini.

Opis programa

Poludnevni program za 4 sata učesnici prolaze instruktažu i probno gađanje na različitim distancama, tokom kog se svaki učesnik upoznaje sa opremom i pravilima. Zatim sledi takmičarski deo koji podrazumeva gađanje u tri vrste meta postavljenih na lokacijama u prirodnom okruženju.

 

Na terenu, učesnici se susreću sa kružnim metama, 2D metama životinja i 3D metama životinja u prirodoj veličini. Sve mete su sakrivene na terenu i učesnici moraju da ih nađu kako bi izvršili gađanje. Svaka pojedinačna meta se gađa iz jednog pokušaja i na taj način se sabiraju bodovi koji određuju ukupan plasman tima. Svaki tim ima određeno i jasno definisano vreme za izvršavanje gađanja svake pojedinačne mete. Ukupan broj meta na terenu je 9 do 15. U zavisnosti od zahteva broj meta može da bude i veći.

 

UDRUŽITE SE I RAZVIJTE VAŠ TIM!

Trajanje aktivnosti: 3-5h

 

Broj učesnika: 10 do 30

 

Broj učesnika po timu: 1 do 5

 

Neophodna oprema:

‌Odeća i obuća shodno vremenskim uslovima i terenskim aktivnostima (sportska ili planinarska obuća, trenerka, helanke, jakna, kapa..), ‌rezervna odeća za presvlačenje.