PERUNOV RATNIK

 

perunov ratnik

 

O posvećenosti Perunu ukazuje i činjenica da, do danas, mnogi toponimi i biljke nose Perunovo ime (Perunov vrh i Perunova obala u Rusiji, Perunja ves u Sloveniji, planina Perin u Bugarskoj, cvet perunika itd.). I dan-danas postoje izreke i kletve na nekim slovenskim jezicima koje sadže Perunovo ime...

Proveri svoje veštine i iskoristi priliku da postaneš Perunov ratnik!

Opis programa

Kao drevni slovenski Bog neba, groma i munje, Perun je bio jedan od najvažnijih bogova slovenske mitologije. Na svojim kočijama sa moćnim čekićem u ruci, ovaj Bog-gromovnik štitio je pravedne dok je munjama kažnjavao zle. Perunov kult je duboko ukorenjen kod Slovena i njegovo ime je poznato u svim slovenskim jezicima i narodima.

Njegovi ratnici su bili neustrašivi i nepobedivi kao i on sam. Izazovi na putu da postanete Perunov ratnik su brojni i morate ih proći sve. Svaki ratnik mora da zna kako da koristi luk i strelu, kako da baca sekiru i noževe, kako da založi vatru, baca koplje i gađa iz samostrela. Oprobajte se u ovim drevnim disciplinama i saznajte da li pravi ratnik čuči u vama.

Budite spremni da date sve od sebe na svakom izazovu jer samo najveći ratnici mogu biti proglašeni za pobednike koji smeju piti vino iz Perunovog pehara. 

 

UDRUŽITE SE I RAZVIJTE VAŠ TIM!

Trajanje aktivnosti: oko 3 do 4h

 

Broj učesnika: do 100

 

Neophodna oprema:

Odeća i obuća shodno vremenskim uslovima i terenskim aktivnostima (sportska ili planinarska obuća, trenerka, helanke, jakna, kapa..), rezervna odeća za presvlačenje.