Magija šume

magija šume
Dok neki jednostavno bulje u ekrane, drugi provode vreme u pravoj prirodi. Doživljena avantura u šumi nezamenjiva je 3D ekranom

 

3d tehnologija donela nam je neverovatne stvari. Za ljude koji sa dubljim džepom koji vole da uživaju u tehnici dostupni su i kućni 3d bioskopi. Malo je to neobično. Težimo da zatvoreni iza debelih zidova, otuđeni od sveta uživamo u čarima prirode.

 

Prava zima još nije na pragu. Jutro tek blago pomiluje dodir mraza. Dok ljubitelji 3d bioskopa spavaju posle kasne predstave Hobita, zadovoljni svojim provodom, kroz pusto nedeljno jutro put me vodi na planinu. Na dobro znanom mestu kod planinarskog doma Glavica ostavljam auto i nastavljam peške.

 

Kako tragovi naselja ostaju za mnom ispred mene izranja predivan pogled zimske šume ogrnut u laku izmaglicu. Stajem i okrećem se oko sebe. Full HD 3D slika prirode. Udišem duboko tako da mi hladan vazduh zapara pluća i hrabro stupam napred. Čini se da magičnu tišinu i spokoj jutra remete samo moji koraci po suvom lišću. Proći ću stazom kojom do sada nisam, a koja mi je poznata samo iz priča. Uzak puteljak krivuda, propinje se, a zatim strmoglavo okreće naniže. Kližem se, pridržavam za suvo pruće, posrćem, ponovo ustajem naoružan voljom da idem napred.

 

Dva sata kasnije vraćam se na početnu tačku. Vidno umoran i do grla blatnjav. Međutim moj put nije bez nagrade. Za momenat sam doživeo, takoreći bio deo spektakularne 3D scene zimskog jutra. Ne bih to menjao ni za kakav 3D bioskop.

 

I na kraju mi se čini da to ne može da se prepriča.

Mora da se doživi....

 

 

Tekst pisao Igor Gilanji

magazin logo