Kotlićke kulinarije

 

kotlicke kulinarije

Kreativnost se izražava na razne načine i sloboda stvaranja ne poznaje granice. Od istih sastojaka, moguće je napraviti najrazličitija jela. Odlika vrhunskih kuvara je poznavanje drevnih alhemijskih procesa i rituala, a poznavanje istih je ograničeno na malu i probranu skupinu smrtnika.

Opis programa

Uživanje u starim i proverenim vrstama jela i pića predstavlja poseban doživljaj za prave gurmane. Samo oni znaju šta znači savršeno ukombinovati hranu i vino, koliko veštine i iskustva je neophodno da bi se procenio trenutak kada je jelo gotovo, koji je taj savršeni neuhvatljivi odnos i smesa tajnih začina.

 

Učesnici se skupljaju na dogovorenom prostoru i dele u timove. Svaki tim dobija zadatak da pripremi jelo. Svi dobijaju iste sastojke i nakon kratkih instrukcija kreću sa kuvanjem. Kulinarski tim sačinjen od profesionalnih kuvara prezentuje jelo za pripremu, nadzire i pomaže učesnike, i vrši ulogu stručnog žirija na kraju.

 

Meni: piće dobrodošlice, paprikaš po receptu glavnog kuvara i dezert (opcije za meso: svinjetina, junetina, divljač, riba)

 

UDRUŽITE SE I RAZVIJTE VAŠ TIM!

Trajanje aktivnosti: 3-5h

 

Broj učesnika: 20 do 100

 

Broj učesnika po timu: 5 do 10

 

Neophodna oprema:

‌Odeća i obuća shodno vremenskim uslovima i terenskim aktivnostima (sportska ili planinarska obuća, trenerka, helanke, jakna, kapa..), ‌rezervna odeća za presvlačenje.