AVANTURE

SRBIJA

Avantura je na korak od vas!

 

 

 

 

Svaki program vas smešta u poseban vremenski i prostorni lokalitet u kom se avantura odvija. Upoznajte novi krajolik kroz priče lokalaca i doživite nezaboravno iskustvo, ili se izdvojite u skrivenom dvorcu sa vašom grupom i radite na unapređenju tima ili učestvujte u programima aktivnog odmora.

Avanture bez granica

Avanturama nema kraja – sve što vam treba je mašta!

Za neke avanture, ograničenja prosto ne postoje. Svako svoju idealnu avanturu zamišlja na svoj način, za nekog to može biti vožnja luksuznom jahtom uz vrhunske gastronomske delikatese, a za nekog to može biti adrenalinski doživljaj ispunjen aktivnostima. VIP avanture su namenjene onima koji znaju šta žele. Neke od stvari koje čine ovaj progam posebnim su egzotične destinacije, luksuzni smeštaj, najfinija hrana i piće, izvrsna usluga, fenomenalna zabava i prilika da ostvarite vašu avanturu iz snova.

Kombinacija doživljaja i ugođaja se sastavlja za svakog klijenta posebno i nijedna avantura nikada nije ista. Želimo da čujemo sve vaše ideje i želje kako bismo napravili avanturu po vašoj meri.

Priroda i avantura

Avantura u prirodi je prava stvar – saznajte zašto!

 

Ako ste ikad kao dete maštali da ste istraživač u džungli, ili da ste junak vaše omiljene pustolovine, prosto se morate otisnuti u avanturu u prirodi. Okušajte se u snalaženju u prirodnom okruženju, u veštinama podizanja kampa, pripreme ložišta i hrane, oprobajte se u streličarstvu ili pecanju – avantura kakvu ste oduvek želeli vas čeka!

Program može biti jednodnevni ili višednevni, uz sadržaje i aktivnosti po dogovoru. Program predstavlja spoj više izazova iz nekoliko veština i uvek se realizuje u prirodi. Smeštaj je moguće organizovati u planinarskim domovima, kampovima ili privatnim domaćinstvima, uz prevoz i druge potrebne usluge.

Kulturno i istorijsko nasleđe

Srbija se nalazi na raskrsnici puteva koji spajaju sve krajeve sveta – prema određenim drevnim spisima, Srbija jeste centar sveta.

 

Specifičan geografski položaj je jedan od glavnih razloga za bogatu i šaroliku istoriju jedne male evropske zemlje. Istražite modernu Srbiju i fragmente prošlosti od praistorije pa do danas. Otkrijte zašto je ovaj kraj Balkanskog poluostrva oduvek bio granica između civilizacija i kultura, zašto je baš ovde bila prestonica Rimskog carstva, i gde se nalazila jedna od najstarijih civilizacija na svetu.

Program podrazumeva višednevne ture koje obuhvataju smeštaj, hranu i prevoz na lokacije koje su uključene u aranžman. Posećuju se kulturno-istorijski spomenici i lokacije, verski objekti, etno sela i muzeji. Svaki program se posebno sastavlja imajući u vidu želje klijenta.

Srednjevekovna avantura

Saznajte kako se živelo u srednjem veku!

 

Srednji vek je doba velikih vitezova i kraljeva, legendi i magije. Otkrijte koje su sve veštine bile potrebne u svakodnevnom životu i oprobajte se u viteškim veštinama. Samo neki od izazova koji vas čekaju na putu da postanete srednjevekovni vitez su veštine streličarstva, bacanja sekire, mačevanja, pravljenja vatre, kuvanja na otvorenom plamenu i brojni drugi. Iako možda deluje jednostavno, verujte nam na reč da nimalo nije!

Srednjevekovna avantura je celodnevni program tokom kog se susrećete sa izazovima dok učite o životu kakav je bio u davnim vremenima. Postoji veliki izbor aktivnosti i izazova koji se mogu prilagoditi vašim željama i potrebama.

Gastro - Enologija

Oduvek je važila izreka da ako želiš da upoznaš određenu zemlju, moraš da jedeš i piješ sa njenim narodom.

Srbija je zbog svoje lokacije, klime i zemljišta oduvek bila poznata kao plodna i bogata zemlja, sa jelima i pićem koja se prave samo ovde. Obiđite planine i sela iz kojih dolaze vrhunski domaći proizvodi, okusite ledenu vodu sa šumskih izvora, hodajte padinama gde raste voće od kojeg se prave tradicionalna pića i posetite restorane koji neguju dugogodišnju tradiciju pripreme nacionalnih jela.

Tokom ovog programa, učesnici posećuju etno naselja i restorane, vinarije i domaćinstva gde mogu da okuse tradiciju koja se prenosi generacijama. Aranžmani su jednodnevni ili višednevni, mogu obuhvatati smeštaj i prevoz, kao i druge sadržaje po potrebi.

Kampovanje

Spavajte u hotelu sa milion zvezdica!

 

Nudimo vam jedinstvenu mogućnost da pobegnete od svakodnevice i provedete nekoliko dana okruženi prirodom i svim njenim čarima. Priroda je čovekovo prirodno okruženje, iako se ta činjenica lako zaboravlja. Povratkom u prirodu, čovek se približava sebi i oslobađa se sveprisutnog stresa modernog života.

Kampovanje se može upotpuniti planinarskim šetnjama, kajakingom ili raftingom, ili bilo kojom od raznovrsnih aktivnosti na otvorenom. Nivo komfora izaberite sami u zavisnosti od potreba i veličina vaše grupe – standardno kampovanje ili glamping – kampovanje sa stilom. Pružamo vam usluge organizacije kampova manjih ili većih razmera, sa svom propratnom infrastrukturom i logistikom.

Krstarenje rekama

Otkrijte čudesni svet naših reka i zaplovite brodom u zalazak sunca!

 

Ne postoji bolji način da se opustite i doživite reku od krstarenja na brodu. Upoznajte se sa živim svetom koji nastanjuje rečne tokove uz sve komfore koje brod pruža. Uživajte u vožnji uz piće, roštilj i muziku, ili posetite neko od brojnih rečnih ostrva i tu postavite kamp za veče – izbor je na vama. Brod je idealno mesto za druženja, proslave i sve vrste tim bilding programa.

Ture brodom se organizuju na svim većim vodotokovima u zemlji i mogu biti jednodnevne ili višednevne. Sama dužina, sadržaj, lokacija tura, ručak nakon aktivnosti i svi ostali uslovi se mogu izvesti u skladu sa vašim željama.

Safari sa terenskim vozilima

Provozajte se terenskim vozilom i posetite skrovita mesta!

 

Terenska vozila nam dozvoljavaju da prelazimo velike razdaljine i posetimo udaljena i teško dostupna mesta. Veoma brzo se možete naći okruženi prirodom ili videti divlje životinje u svom prirodnom staništu. Dan upotpunite ručkom, šetnjom ili streličarstvom i imate dobitnu kombinaciju za sva godišnja doba.

Vožnje terenskim vozilima se organizuju na lokalitetu po dogovoru. Sama dužina, sadržaj, lokacija tura, ručak nakon aktivnosti i svi ostali uslovi se mogu izvesti u skladu sa vašim željama.

Kajak

Istraživanje rečnih tokova je uvek zanimljivo, pogotovo ako se krećete u kajaku!

 

Kajak vam omogućava da na neposredan način bliže upoznate reku i živi svet koji je okružuje. Zaplovite kroz skrivene rukavce, odmorite se na rečnom ostrvu i okupajte se kada god to poželite. Zaveslajte kajak i provedite dan na vodi, i začinite vašu avanturu sa kampovanjem, logorskom vatrom na obali i hranom pripremljenom na licu mesta.

Kajak spust je organizovan na rutama dužine do 20 km u trajanju do 4 sata uz pratnju instruktora. Moguće lokacije za program uključuju jezera, kanale i reke. Kajak avanture mogu biti poludnevne, celodnevne i višednevne, i mogu uključivati obroke, smeštaj i druge aktivnosti na otvorenom. Koriste se nepotopivi "sit on top" jednosedi i dvosedi, dok svi učesnici nose sigurnosne prsluke za vodu.

Planinarenje

Osvojite najlepše vrhove i iskusite neverovatne prirodne lepote Srbije!

 

Srbija je nadaleko čuvena po gustim i bogatim šumama, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, čistom vodom i visokim planinama. Boravak u prirodi i bavljenje aktivnostima na otvorenom donosi brojne dobrobiti. Ovo je posebno tačno kada se nalazimo okruženi čistim vazduhom, netaknutom prirodom i dobrim društvom. Napravite odmor od urbane sredine i moderne tehnologije, povežite se sa prirodom i pomerite svoje granice.

Planinarski programi se prilagođavaju svakoj grupi i mogu podrazumevati poludnevne, jednodnevne ili višednevne aranžmane. Osim planinarskih izleta, programi mogu obuhvatati turističke posete i druge aktivnosti u prirodi poput raftinga, kajakinga ili kampovanja. Smeštaj, ishrana i prevoz se organizuju po dogovoru i želji.

 

Kontakt